www.belgium.be Logo of the federal government

Safer Internet Day 2021

Nieuws

Dinsdag 9 februari 2021 is het Safer Internet Day

Het thema van de Safer Internet Day is “Samen voor een beter internet”. Het doel van deze wereldwijde sensibiliseringscampagne is verschillende actoren aanzetten tot het opnemen van hun verantwoordelijkheden en van het internet een betere wereld te maken. En hier hebben we allemaal een steentje aan bij te dragen: kinderen, jongeren, ouders, professionals of nog andere vertegenwoordigers van –het bedrijfsleven en politiekers. Door positieve initiatieven op de voorgrond te plaatsen en negatieve inhoud te verwijderen, kan eenieder bijdragen aan een innovatief, inspirerend en veilig internet.

Ter gelegenheid van deze internationale dag, mobiliseren alle actoren werkend rond mediawijsheid zich en helpen ze jongeren door hen te sensibiliseren en middelen aan te bieden om de sociale media met respect, voorzichtigheid, nieuwsgierigheid en kritische zin te gebruiken.

U weet alvast dat België niet op het appel ontbreekt. De partners van het B-BICO-project (Better Internet Consortium for kids) namelijk Child Focus, Media Animation, het CSEM en Mediawijs engageren zich, eens te meer, om van deze dag een succes te maken op het vlak van sensibilisering en preventie. Ook het Centrum voor Cybersecurity België ondersteunt SID.