www.belgium.be Logo of the federal government

Nieuws

1500 valse websites geblokkeerd via verdacht@safeonweb.be

Nieuws
Dankzij de massale hulp van de Belgische bevolking kon het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) in 2018 gemiddeld 4 frauduleuze websites per dag blokkeren. In totaal werden zo 1478 valse websites geblokkeerd.

Veilig online tijdens de verkiezingscampagne

Nieuws
Deze gids ‘Veilig online tijdens de verkiezingscampagne’ is bedoeld voor politieke partijen en hun kandidaten.
SID2019

Safer Internet Day #2019

Nieuws
Safer Internet Day is de jaarlijkse dag voor een beter internet, georganiseerd over de hele wereld. Meer dan 110 landen werken samen om van het internet een veilige, creatieve en leuke plek te maken, voor iedereen! Ook wij steunen Safer Internet Day.

Is uw bedrijf cyberveilig?

Nieuws
Meer dan de helft van de Belgische bedrijven was vorig jaar slachtoffer van cybercriminaliteit. Dat heeft vaak grote gevolgen en kan ernstige verliezen met zich meebrengen, zeker voor kmo's en zelfstandigen.

Minder stress dankzij een goede digitale gezondheid

Nieuws
In oktober 2018 lanceerde het CCB via Safeonweb.be een campagne om de digitale gezondheid van de bevolking te verhogen. We moedigen de internetgebruiker aan om regelmatig updates te doen en back-ups te maken.
scam

KLIK HIER EN ZIE HOE UW GELD VERDWIJNT #CYBERSCAMS VAN DE 21E EEUW

Nieuws
Europol en de European Banking Federation lanceren bewustmakingscampagne over 7 meest voorkomende online financiële oplichting

Belgian “Red Daemons” naar EUROPEAN CYBER SECURITY CHALLENGE in Londen

Nieuws
Een team van 10 Belgische ICT studenten jonger dan 21 jaar zal België tijdens de Europese Cyber Security Challenge (ECSC2018) van 14 tot 18 oktober 2018 in Londen vertegenwoordigen.

Cybersecurity Month 2018: Ontdek de nieuwe sensibiliseringscampagne voor België.

Nieuws
In het kader van de European Cyber Security Month lanceren wij voor de 4de keer een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Deze keer willen we de internetgebruiker aansporen om regelmatig back-ups te maken en updates uit te voeren.

Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid: editie 2018 van de European Cybersecurity Month

Nieuws
Vandaag gaat in de hele EU de zesde editie van de Europese maand van de cyberbeveiliging (ECSM) van start. Het EU-agentschap voor cyberbeveiliging Enisa en de Europese Commissie voeren in oktober een maand lang deze campagne.