www.belgium.be Logo of the federal government

At Home

Safeonweb.be informeert en adviseert over cyberveiligheid en grote actuele digitale dreigingen en geeft tips voor een veilig surfgedrag.

At Work

Voor meer informatie, advies en nuttige links over hoe computers en computernetwerken te beschermen op het werk.

At School

Voor meer info over opleidingen, lesmateriaal en internetveiligheid op school.

At Government

Richtlijnen voor de verschillende informatiesystemen van publieke instellingen. Opleidingen voor federale ambtenaren.

Vital Sectors

Projecten om de Vitale Sectoren van België te beschermen tegen cyberaanvallen.

IN DE KIJKER

Jaarverslag 2017

Onze verwezenlijkingen van 2017 zijn gebundeld in een online jaarverslag. Wij zijn verheugd en trots het vandaag te kunnen presenteren.

2017 was een boeiend jaar voor het Centrum voor Cybersecurity België, en niet alleen door de wereldwijde uitbraak van Wannacry en NotPetya. Het is pas wanneer je even stilstaat en terugblikt dat het opvalt hoe onze organisatie evolueerde en een volwaardige speler werd op vlak van cyberveiligheid in België.

Cyberguide

Deze referentiegids is een online tool om u en uw organisatie te gidsen naar een betere cyberveiligheidsstrategie.

Via 4 categoriën bieden we elk een overzicht van basis- en meer geavanceerde cyberveiligheidsmaatregelen. Voor elke maatregel vindt u een beschrijving, praktische informatie en nuttige links naar websites en tools die u nóg verder kunnen helpen.

Is uw bedrijf cyberveilig?

Nieuws
Meer dan de helft van de Belgische bedrijven was vorig jaar slachtoffer van cybercriminaliteit. Dat heeft vaak grote gevolgen en kan ernstige verliezen met zich meebrengen, zeker voor kmo's en zelfstandigen.

Minder stress dankzij een goede digitale gezondheid

Nieuws
In oktober 2018 lanceerde het CCB via Safeonweb.be een campagne om de digitale gezondheid van de bevolking te verhogen. We moedigen de internetgebruiker aan om regelmatig updates te doen en back-ups te maken.
scam

KLIK HIER EN ZIE HOE UW GELD VERDWIJNT #CYBERSCAMS VAN DE 21E EEUW

Nieuws
Europol en de European Banking Federation lanceren bewustmakingscampagne over 7 meest voorkomende online financiële oplichting

Belgian “Red Daemons” naar EUROPEAN CYBER SECURITY CHALLENGE in Londen

Nieuws
Een team van 10 Belgische ICT studenten jonger dan 21 jaar zal België tijdens de Europese Cyber Security Challenge (ECSC2018) van 14 tot 18 oktober 2018 in Londen vertegenwoordigen.

Cybersecurity Month 2018: Ontdek de nieuwe sensibiliseringscampagne voor België.

Nieuws
In het kader van de European Cyber Security Month lanceren wij voor de 4de keer een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Deze keer willen we de internetgebruiker aansporen om regelmatig back-ups te maken en updates uit te voeren.

Cybersecurity is een gedeelde verantwoordelijkheid: editie 2018 van de European Cybersecurity Month

Nieuws
Vandaag gaat in de hele EU de zesde editie van de Europese maand van de cyberbeveiliging (ECSM) van start. Het EU-agentschap voor cyberbeveiliging Enisa en de Europese Commissie voeren in oktober een maand lang deze campagne.