www.belgium.be Logo of the federal government

At Home

Safeonweb.be informeert en adviseert over cyberveiligheid en grote actuele digitale dreigingen en geeft tips voor een veilig surfgedrag.

At Work

Voor meer informatie, advies en nuttige links over hoe computers en computernetwerken te beschermen op het werk.

At School

Voor meer info over opleidingen, lesmateriaal en internetveiligheid op school.

At Government

Richtlijnen voor de verschillende informatiesystemen van publieke instellingen. Opleidingen voor federale ambtenaren.

Vital Sectors

Projecten om de Vitale Sectoren van België te beschermen tegen cyberaanvallen.

IN DE KIJKER

Jaarverslag 2017

Onze verwezenlijkingen van 2017 zijn gebundeld in een online jaarverslag. Wij zijn verheugd en trots het vandaag te kunnen presenteren.

2017 was een boeiend jaar voor het Centrum voor Cybersecurity België, en niet alleen door de wereldwijde uitbraak van Wannacry en NotPetya. Het is pas wanneer je even stilstaat en terugblikt dat het opvalt hoe onze organisatie evolueerde en een volwaardige speler werd op vlak van cyberveiligheid in België.

Cyberguide

Deze referentiegids is een online tool om u en uw organisatie te gidsen naar een betere cyberveiligheidsstrategie.

Via 4 categoriën bieden we elk een overzicht van basis- en meer geavanceerde cyberveiligheidsmaatregelen. Voor elke maatregel vindt u een beschrijving, praktische informatie en nuttige links naar websites en tools die u nóg verder kunnen helpen.

1500 valse websites geblokkeerd via verdacht@safeonweb.be

Nieuws
Dankzij de massale hulp van de Belgische bevolking kon het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) in 2018 gemiddeld 4 frauduleuze websites per dag blokkeren. In totaal werden zo 1478 valse websites geblokkeerd.

Veilig online tijdens de verkiezingscampagne

Nieuws
Deze gids ‘Veilig online tijdens de verkiezingscampagne’ is bedoeld voor politieke partijen en hun kandidaten.
SID2019

Safer Internet Day #2019

Nieuws
Safer Internet Day is de jaarlijkse dag voor een beter internet, georganiseerd over de hele wereld. Meer dan 110 landen werken samen om van het internet een veilige, creatieve en leuke plek te maken, voor iedereen! Ook wij steunen Safer Internet Day.

Is uw bedrijf cyberveilig?

Nieuws
Meer dan de helft van de Belgische bedrijven was vorig jaar slachtoffer van cybercriminaliteit. Dat heeft vaak grote gevolgen en kan ernstige verliezen met zich meebrengen, zeker voor kmo's en zelfstandigen.

Minder stress dankzij een goede digitale gezondheid

Nieuws
In oktober 2018 lanceerde het CCB via Safeonweb.be een campagne om de digitale gezondheid van de bevolking te verhogen. We moedigen de internetgebruiker aan om regelmatig updates te doen en back-ups te maken.
scam

KLIK HIER EN ZIE HOE UW GELD VERDWIJNT #CYBERSCAMS VAN DE 21E EEUW

Nieuws
Europol en de European Banking Federation lanceren bewustmakingscampagne over 7 meest voorkomende online financiële oplichting