www.belgium.be Logo of the federal government

Miguel De Bruycker, Directeur-generaal van het Centrum voor Cybersecurity België, wint Prestigieuze Cybersecurity Personality Award

Brussel, 6 december 2023

Het Centrum voor Cybersecurity België is heel trots met de overwinning van haar directeur, Miguel De Bruycker, bij de recente uitreiking van de Cyber Security Personality Award 2023. Deze eervolle erkenning is een persoonlijke pluim voor Miguel, maar ook een mooi moment voor het Centrum voor Cybersecurity België en het gehele Belgische cybersecurity-landschap.

Miguel's carrière, die meer dan twee decennia beslaat, begon als officier in de ICT-staf van het Ministerie van Defensie. Zijn visie en inspanningen hebben het fundament gelegd voor de ontwikkeling van cyberdefensie in België. Vanaf het begin in 2001 tot aan de oprichting van het Centrum voor Cybersecurity België in 2015, heeft Miguel De Bruycker de koers van het Belgische cybersecuritybeleid beïnvloed en versterkt.

Niet alleen heeft Miguel het nationale toneel beïnvloed, maar zijn impact strekt zich uit tot ver buiten de grenzen van België. Zijn leiderschap heeft bijgedragen aan de erkenning van het Centrum voor Cybersecurity België op zowel nationaal als internationaal niveau, waarbij het consistent hoog scoort in internationale cybersecurity-rankings.

Miguel De Bruycker is de grondlegger van baanbrekende initiatieven voor een veiligere cyberspace

De Cybersecurity Personality Award is een welverdiende waardering voor Miguel's bijdragen aan de sector. Hij heeft meer dan één steen verlegd met baanbrekende initiatieven zoals Active Cyber Protection, verdacht@safeonweb.be, Spear Warning, het Belgian Anti Phishing Shield (BAPS), en Validated Services, die allemaal hebben bijgedragen aan het versterken van de cybersecurity van België.

De erkenning van Miguel De Bruycker is niet alleen een eerbetoon aan zijn inzet en visie, maar ook aan het voortdurende succes van het Centrum voor Cybersecurity België.