www.belgium.be Logo of the federal government

Meer dan 500 cybersecurityexperten steken de koppen bij elkaar in de strijd tegen actuele cyberdreigingen

Nieuws

Gisteren hield het Centrum voor Cybersecurity België haar Quarterly Cyber Threat Report Event (QCTR) - 2021-Q2.  QCTR is een evenement dat elk kwartaal de belangrijkste cyberdreigingen van het moment door gerenommeerde cybersecurity experts laat bespreken. Het is de 4de keer dat het CCB een QCTR organiseert. Het event is uitgegroeid tot het grootste in zijn soort in België. De editie van vandaag lokte 900 geïnteresseerden (en ingeschreven deelnemers) uit 55 verschillende landen. Gemiddeld waren er 500 experten gelijktijdig in de online meeting. 

Het is onze overtuiging dat het delen van informatie een belangrijk wapen is in de strijd tegen cybercriminaliteit. Het zal niet verbazen dat de toenemende dreiging van ransomware op de agenda stond. Daarnaast werden inzichten gedeeld over Hafnium en mobile malware zoals Flubot en de trojan Teabot.

Miguel De Bruycker, managing director van het CCB

What happens in the Dark doesn’t have to stay in the Dark

Experten van Recorded Future, Group-IB, Kaspersky en Intel 471, Inc. lichtten een tipje van de sluier over het Dark Web. Wat zoeken cybercriminelen op het Dark Web? Wat wordt er zoal verhandeld? Hoe gaan ze te werk en welke logica volgen ze? Spreken ze er ook over jou?

 

Kaseya VSA

Deze week werd de ICT-wereld opnieuw opgeschrikt door een grootschalige supply chain aanval. Hackers konden Kaseya VSA, een software die toelaat om systemen van op afstand te beheren, compromitteren om gebruikers van die software te kunnen aanvallen. Op de valreep konden wij Ronan Kirby, President & General Manager EMEA bij Kaseya uitnodigingen om een toelichting vanuit de eerste hand te geven.