www.belgium.be Logo of the federal government
CCB

Het Centrum voor Cybersecurity België is bij Koninklijk Besluit (16/10/2022) aangeduid als de Nationale Autoriteit voor Certificering van Cyberbeveiliging

Nieuws

Het CCB is als bevoegde overheid voor cybersecurity certificatie aangeduid en wordt hiermee de "National Cybersecurity Certification Authority" (NCCA). Als bevoegde overheid wil ze het vertrouwen in cybersecurity certificatie versterken door een goede samenwerking met zowel de certificatieorganismes, BELAC en de leveranciers die gecertificeerde producten en diensten willen aanbieden aan hun klanten. Hiervoor overlegt het CCB met andere overheden, werkt ze mee aan de uitbouw van certificatieschema’s en informeert ze de sector via verschillende sectorale organisaties.

Om het vertrouwen te kunnen verzekeren heeft een NCCA als bevoegde overheid ook de mogelijkheid om corrigerend op te treden en samen te werken met NCCA’s van andere Europese lidstaten. Hierdoor kunnen certificaten ingetrokken worden, maar kunnen ook sancties opgelegd worden indien certificatie misbruikt wordt zodat consumenten vertrouwen kunnen hebben in het beveiligingsniveau van gecertificeerde producten en diensten.