www.belgium.be Logo of the federal government

European Cybersecurity Month: ontdek hier het camapgnemateriaal

Nieuws

Dit jaar staat de campagne van de ECSM in het teken van veiligheidsproblemen bij de digitalisering in het dagelijks leven, die door de coronapandemie in een stroomversnelling is gekomen. Om mensen aan te moedigen "te wikken voor ze klikken", worden in de campagne van 2021 twee cyberveiligheidsthema’s belicht. Gebruikers worden zo geholpen om cyberdreigingen te herkennen en er waakzaam voor te zijn.

Het eerste thema is cyberveiligheid thuis, met tips over veilig online winkelen, communiceren, werken of studeren. Er wordt advies gegeven over goede cyberhygiëne in het dagelijks leven.

Het tweede thema omvat tips voor "eerste hulp" bij cyberincidenten. Het doel hiervan is mensen alert te maken voor de meest voorkomende cyberdreigingen, zoals online-winkelfraude, misbruik van een kredietkaart en/of bankrekening en gehackte socialemedia-accounts. Interviews en video's met slachtoffers worden gedeeld.

De campagnematerialen zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels op de Safeonweb website en YouTubekanaal.