www.belgium.be Logo of the federal government

Enquête: Cybersecuritylandschap voor en tijdens de Covid-19 crisis

Nieuws

We hebben uw hulp nodig!

Het afgelopen jaar is voor veel bedrijven een grote uitdaging geweest. Cybersecurity, toch al een zeer cruciale aangelegenheid, werd nog moeilijker te beheren door de Covid-19-crisis. De manier waarop deze uitdagingen door organisaties worden aangepakt, is een pertinente indicator van de maturiteit in cybersecurity.
 
Om een beeld te krijgen van het cyberbeveiligingslandschap in Belgische organisaties, heeft het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) een studie gelanceerd die gericht is tot elk Belgisch bedrijf of organisatie. In deze anonieme enquête met 60 vragen wordt aan iedereen die verantwoordelijk is voor de beveiliging van een netwerk of van een informatiesysteem in het algemeen gevraagd hoe zij de cyberbeveiliging hebben aangepakt vóór en tijdens de Covid-19-crisis. De tijd die nodig is om de enquête in te vullen, bedraagt ongeveer 15 tot 20 minuten.
 
Aan het eind van dit onderzoek zal het team dat belast is met het onderzoek een verslag indienen met de resultaten, samen met aanbevelingen op het gebied van cybersecurity, gericht op de organisaties en bedrijven die de enquête hebben beantwoord.