www.belgium.be Logo of the federal government

Blijf ook online gezond

Nieuws

Sommige organisaties laten al jaren medewerkers één of meerdere dagen telewerken. Anderen worden er met de quarantaine maatregelen heel plots mee geconfronteerd. Wat de situatie ook is: telewerken mag niet betekenen dat de organisatie een groter gevaar loopt om het slachtoffer te worden van een cyberaanval. Met duidelijke afspraken, het juiste materiaal en voldoende preventieve maatregelen wordt online werken thuis even veilig als op kantoor.

Phishing is online oplichting door middel van valse e-mails, websites of berichten. Cybercriminelen spelen in op de actualiteit en weten welke thema's ons interesseren. Wees daarom steeds op je hoede wanneer je verdachte berichten krijgt die verwijzen naar het Coronavirus of COVID-19.

Op Safeonweb waarschuwden al voor phishingberichten die de actualiteit rond corona misbruiken en ook voor allerhande fake news. Maar hackers gebruiken het coronavirus nu ook als lokaas om je naar websites te leiden die in staat zijn om virussen te installeren op je computer.

Dergelijke berichten zijn vaak de toegangspoort voor een cyberaanval.