www.belgium.be Logo of the federal government

BeSafe campagne voor de beveiliging van slimme toestellen in huis

Nieuws

De afgelopen jaren is het aantal verbonden objecten fors toegenomen (horloges/ polsbandjes, thermostaten, wasmachines, vaatwassers, deurbellen/sloten, stofzuigers, babyfoons...) De lijst is lang.

 
Dat deze verbonden apparaten of objecten risicovol kunnnen zijn, wordt vaak door het hoofd gezien. Om deze risico's te vermijden is het over het algemeen voldoende om bepaalde goede gewoonten of praktijken te hanteren (zie hieronder) die het Safeonweb-project altijd heeft willen bevorderen.
 
Een van de risico's van dit soort apparaten - meer bepaald in verband met de bescherming van persoonsgegevens - betreft de beveiliging van je woning (met name het feit dat potentiële inbrekers bepaalde informatie krijgen over je gebruiksgewoonten en dus je fysieke aanwezigheid in een woning).
 
Daarom wil de Algemene Directie Veiligheid en Preventie van de  FOD Binnenlandse Zaken de burgers bewust maken van de noodzaak om eenvoudige maatregelen te nemen om zich tegen dit soort risico's te beschermen.

 

campagne BeSafe

Het CCB wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om je te herinneren aan enkele adviezen die op de website www.safeonweb.be staan