www.belgium.be Logo of the federal government

Aankomende evenementen over EU-financiering voor cyberbeveiliging

Nieuws

De Nationale Coördinatiecentra voor Cyberbeveiliging in de Benelux en het European Cybersecurity Competence Centre (ECCC) kondigen twee evenementen aan die gericht zijn op EU-financieringsmogelijkheden voor cyberbeveiliging begin juli. Deze evenementen bieden inzicht in de twee belangrijkste EU-financieringsprogramma's voor cyberbeveiliging, Horizon Europe en het Digital Europe Programme en bieden deelnemers de kans om financieringsopties te verkennen, ideeën te presenteren en in contact te komen met potentiële partners.

Evenement 1: Benelux Webinar over financiering voor cyberbeveiliging: Kansen van New Horizon Europe en Digitaal Europan Europe and Digital Europe Opportunities

Datum en tijd: 3 juli 2024, 10.00-12.30 uur

Locatie: Online webinar - meer details hier.

Beschrijving: Werk je aan een project, dienst of product op het gebied van cyberbeveiliging en heb je hulp nodig bij de financiering ervan? Samenwerkingsprojecten op het gebied van onderzoek en innovatie die worden gefinancierd via Horizon Europe en het programma Digitaal Europa zijn wellicht het juiste instrument voor jou. Meld je aan voor dit Benelux webinar en kom meer te weten over financieringsmogelijkheden.

Hoogtepunten:

  • Gedetailleerde informatie: Doe grondige kennis op over de komende oproepen tot het indienen van voorstellen in het kader van Digital Europe en Horizon Europe. Onze experts maken je wegwijs in het aanvraagproces, de subsidiabiliteitscriteria en de belangrijkste doelstellingen van deze financieringsprogramma's.
  • Pitching mogelijkheden: Presenteer je organisatie, presenteer je innovatieve ideeën en laat je bestaande consortia zien aan een breed publiek....
  • Breakout-sessies: Laat je vragen beantwoorden door experts op dit gebied. Deze sessie is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen bij twijfels over de financieringsprogramma's en het aanvraagproces.
  • Netwerken: Kom in contact met potentiële partners en belanghebbenden in de Benelux. Dit evenement is een uitgelezen kans om relaties op te bouwen en samenwerkingsverbanden te verkennen.

Georganiseerd door:
Nationale Coördinatiecentra voor Cyberbeveiliging in de Benelux: Centre for Cybersecurity Belgium (NCC-BE), NEXIS (NCC-NL) en het National Cybersecurity Competence Centre (NC3) in zijn hoedanigheid van Nationaal Coördinatiecentrum (NCC-LU).

Doelgroep:
Cybersecurity-professionals, projectmanagers, innovators en organisaties in de Benelux-regio die op zoek zijn naar financieringsmogelijkheden en potentiële samenwerkingen.

Registratie:
Mis deze kans niet om uw initiatieven op het gebied van cyberbeveiliging te bevorderen. Registreer je hier.

Evenement 2: ECCC infodag over nieuwe DEP financieringsmogelijkheden

Datum en tijd: 9 juli 2024, aanvang 9u30
Locatie: Le Bouche à Oreille, Rue Félix Hap 11, 1040 Brussel, België

Beschrijving: Doe mee aan een exclusief persoonlijk evenement in Le Bouche à Oreille in Brussel, waar het European Cybersecurity Competence Centre (ECCC) nieuwe financieringsmogelijkheden op het gebied van cyberbeveiliging in het kader van het programma Digitaal Europa zal presenteren. Deze infodag is bedoeld om cruciale informatie over de nieuwste oproepen tot het indienen van voorstellen te verspreiden en netwerken tussen leden van de Europese cyberbeveiligingsgemeenschap te vergemakkelijken.

Hoogtepunten:

  • Presentatie van financieringsmogelijkheden: Ontdek de nieuwe financieringsmogelijkheden in het kader van het programma Digitaal Europa. Het ECCC zal uitgebreide details geven over de komende oproepen tot het indienen van voorstellen, aanvraagprocedures en strategische doelen van het programma.
  • Pitchingsessies: Dit evenement biedt pitching-sessies waar organisaties hun projecten en ideeën kunnen presenteren om potentiële partners en samenwerkers aan te trekken. Of je nu lid wilt worden van een bestaand consortium of een nieuw wilt vormen, dit is je kans om te schitteren.
  • Netwerken: Kom in contact met andere cyberbeveiligingsprofessionals en -organisaties uit heel Europa. Leg contacten, deel kennis en verken samenwerkingsmogelijkheden in een persoonlijke omgeving.
  • Interactieve discussies: Neem deel aan discussies met experts en collega's om inzicht te krijgen in het veranderende landschap van EU-financiering en innovatie op het gebied van cyberbeveiliging.

Georganiseerd door:
Europees kenniscentrum voor cyberbeveiliging (ECCC).

Doelgroep:
Organisaties en personen binnen het Europese cyberbeveiligingsecosysteem die in aanmerking komen voor financiering in het kader van het programma
Digitaal Europa. Dit evenement is met name relevant voor degenen die zich willen aansluiten bij consortia of consortia willen vormen.

Registratie: 
De plaatsen zijn beperkt, dus we raden je aan om je hier zo snel mogelijk in te schrijven.

Geïnteresseerde deelnemers hebben ook de mogelijkheid om hun projectideeën te presenteren voor financieringsmogelijkheden, volgens de hier beschreven instructies.

Deelnemers worden uitgenodigd om voor 2 juli 2024 COB hun interesse aan te geven bij infodays@list.cyber-ecco.eu en hun pitches voor 5 juli 2024 COB naar hetzelfde adres te sturen.

We kijken uit naar je deelname aan deze evenementen en de mogelijkheid om samen initiatieven op het gebied van cyberbeveiliging in de Benelux en daarbuiten te bevorderen.